top of page

A STAMP csapata

A STAMP egy olyan gyermekfoglalkoztató program, ahol egy káros szenvedélyektől mentes életmódot folytató designer csapat, egyetemi hallgatók, oktatók és végzett tervezőművészek dolgoznak együtt a tervezés, a kétkezi alkotás és a design területe iránt érdeklődő gyerekekkel. 

További izgalmas videókért látogass el a TIKTOK csatornánkra!

Stamp_haziko_04.png
AG__4987.jpg
Stamp—logo_FIN_STAMP_LOGO_PROFILKEP_edit

Berta Barna

Szakmai vezető

AG__4432.jpg
Stamp—logo_FIN_STAMP_LOGO_PROFILKEP_edit

Berta- Szénási Panna

Oktatási programvezető 

A Pécsi Tudományegyetem szereztem Pedagógia- és filozófiatanár MA diplomát, jelenleg ugyanitt a Neveléstudományi Doktori Iskola képzésén veszek részt. A nevelési helyzetek épített- és tárgyi környezetét vizsgálom, ahol a különböző közösségi alkotói folyamatok fellelhető jegyeit tartom a legértékesebbnek. Célom, hogy a mi foglalkozásainkon is a közös, kreatív és produktív tevékenység összhangja valósuljon meg.

AG__2537.jpg
Stamp—logo_FIN_STAMP_LOGO_PROFILKEP_edit

Imi

Workshop vezető

2020-ban diplomáztam a MOME-n, építőművész szakon. Jelenleg is építészettel foglalkozom. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek megismerjék ezt a fajta szemléletet és felelősségteljesen részt vegyenek a környezetünk kialakításában.

AG__2911.jpg
Stamp—logo_FIN_STAMP_LOGO_PROFILKEP_edit

Lóri

Workshop vezető

Temesváron már gyermekkoromban is azt a szakmát kerestem ami a művészetet és a kreativitást összemossa a reál tudományokkal. Így lettem a BME Építészmérnöki Kar hallgatója. Sokat köszönhetek az egykori DEMO táboroknak és programjaiknak, amelyek megmutatták milyen szép dolog a tervezés. Úgy érzem most rám került a sor, hogy más fiataloknak megmutassam milyen gyönyörű tud lenni a tervezés világa.

AG__1854.jpg
Stamp—logo_FIN_STAMP_LOGO_PROFILKEP_edit

Matyi

Workshop vezető

Feltaláló szerettem volna lenni kiskoromban, de fogalmam sem volt hogy ehhez ennyire közel áll a formatervezés. Kiskoromban mindig próbáltam megoldani mindennapi problémáimat összebarkácsolt eszközökkel, rendszerekkel. 2022-ben végeztem el a MOME formatervezés alapszakot mialatt fél évet Csehországban Prágában is tanultam. Meglévő munkáim mellett mindig szívesen jövök Veszprémbe foglalkozást tartani. Most már több mint három éve tartok barkács workshopokat ugyanazzal a lelkesedésel ahogy gyerekkoromban barkácsoltam az otthoni műhelyünkben.

AG__6444.jpg
Stamp—logo_FIN_STAMP_LOGO_PROFILKEP_edit

Marci

Workshop vezető

Végzős filmrendező, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, média design szak célom egy olyan környezet és közös munka megteremtése, ami megalapozza a gyerekek vizuális igényességét és kiindulásként szolgálhat minden audiovizuális termékkel való találkozásukban (akár alkotóként vagy nézőként).

AG__7890.jpg
Stamp—logo_FIN_STAMP_LOGO_PROFILKEP_edit

Maja

Workshop vezető

MOME építészeti tanszék tanulója vagyok, idén kezdtem a második BA évemet. Sok vargabetűt tettem mire rátaláltam az építészetre. Mozgóképet tanultam még gimnáziumi éveim alatt, viszont hamar rájöttem, hogy a valós terek alakítása és kézzelfogható elemek megteremtése hoz igazán lázba. Szeretném átadni azt az élményt a gyerekeknek, milyen ha egy ötletből megszületik valami olyan, ami a mindennapjaik részévé válhat.

AG__4667.jpg
Stamp—logo_FIN_STAMP_LOGO_PROFILKEP_edit

 Attila 

Workshop vezető

2015-ben végeztem a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Gyerekkoromban abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy rengeteg kézműves-fejlesztő foglalkozáson vehettem részt, ezért is érzem fontosnak ezen készségek továbbörökítését. Véleményem szerint a valós méretű prototípus-gyártás a tervezési folyamat egyik legizgalmasabb és legtanulságosabb része. Az anyagokkal való analóg gyakorlati foglalkozás pedig remekül kiegészíti a kortárs digitális designt.

AG__7794.jpg
Stamp—logo_FIN_STAMP_LOGO_PROFILKEP_edit

Lulu

Workshop vezető

LuLu vagyok, 22 éves. Képzett női szabóként textil workshopokon találkozhattok velem. A DEMO-Család és életérzés régóta kísér, hétszer voltam táborozó, illetve tavasz óta a táboroztatók csapatát gyarapítom. Jelenleg óvodapedagógiát tanulok, szeretek alkotni, fotózni, énekelni, táncolni. Mindig vevő vagyok egy ölelésre, legyen az bárhol, bármikor.

AG__7935.jpg
Stamp—logo_FIN_STAMP_LOGO_PROFILKEP_edit

Peti

Fotós

Fotósként szeretek élethelyzeteket, embereket megörökíteni és ezen belül a az egyik kedvenc témám a gyermek programok fotózása. A STAMP dizájn foglalkozásokon való fotózás még ezen belül is viszi a prímet, hiszen a gyerekek mindig nagyon élvezik ezeket a foglalkozásokat, és kifejezetten szeretem az ő örömüket megörökíteni. Remélem, hogy a képeket böngészve átjön a kedves nézőknek a foglalkozásokon uralkodó remek hangulat!

AG__3871.jpg
Stamp—logo_FIN_STAMP_LOGO_PROFILKEP_edit

Panni

Workshop vezető

Jelenleg a MOME mesterképzésén formatervezőnek tanulok. Táborozóként lettem a közösség tagja, így kötelességemnek érzem, hogy visszaadjam a következő generációnak azt a szeretetet és tudást, amit gyerekként kaptam. A formatervezésen keresztül a gyerekek könnyen megismerhetik és elsajátíthatják a design alapú gondolkodást és problémamegoldást, ami az élet minden területén hasznukra válhat.

AG__7051.jpg
Stamp—logo_FIN_STAMP_LOGO_PROFILKEP_edit

Pötyi

Workshop vezető

Pötyi vagyok, a Moholy-Nagy Művészeti egyetem hallgatója. Sok évvel ezelőtt én is workshop résztvevőként csodálkozhattam rá arra a világra amivel mai napig foglalkozom, az animációs tervezésre és rendezésre. Remélem, most már mint workshop vezető én is megmutathatom ezt a megannyi varázslatot a gyerekeknek és bármerre is vigye lábuk őket, mindig tudják, hogy az alkotás öröme és mint önkifejezés mód mindig velük lesz.

AG__7277.jpg
Stamp—logo_FIN_STAMP_LOGO_PROFILKEP_edit

Eszti

Workshop vezető

Eszter vagyok a Metropolitan Egyetem fotó szakos hallgatója. Szeretek kísérletezni, színekkel formákkal, hangulatokkal és mindezt különböző utakon megvalósítani. Kipróbálni a bennük rejlő lehetőséget. A workshopokon is ez a célom hogy a gyerekekkel együtt különböző utakat bejárva a megszokottól eltérően alkossunk. Szeretem látni amikor a foglakozások során mélyen bevonódnak, rácsodálkoznak az adott dolgokra míg a végén új tapasztalatokkal ,boldogan, saját munkákkal térnek haza.

AG__4601.jpg
Stamp—logo_FIN_STAMP_LOGO_PROFILKEP_edit

Virág

Workshop vezető

2022-ben diplomáztam a MOME formatervező szakán.Tervezőként fontos számomra, hogy átadjam a tudásomat, megmutassam a gyerekeknek az alkotás örömét. A barkács foglalkozásokon végigjárjuk egy tárgy elkészülésének az útját, megtanítjuk őket arra, hogy hogyan tervezzenek, hogyan használják az eszközöket.

AG__3920.jpg
Stamp—logo_FIN_STAMP_LOGO_PROFILKEP_edit

Imola

Workshop vezető

Középiskolában grafikát tanultam, de közben rájöttem, hogy sokkal jobban vonz a textiliákkal való tervezés és kivitelezés, így most textilművesnek tanulok a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium szakmai évfolyamán. A Bakony tetején, gyönyörű természeti környezetben nőttem fel, így nem véletlen, hogy a természetes anyagokból készíthető különböző textúrákkal és színekkel szeretek kísérletezni. Már gyerekként is szerettem a kézműves technikákat megismerni. Szeretek a gyerekekkel együtt tervezni és megalkotni valamit. Szeretem látni, ahogy belefeledkeznek a munkába. Mindemellett fontos számomra, hogy a gyerekek egy olyan dolgot vigyenek haza, amivel még sok ideig játszhatnak és hosszú életű legyen.

AG__2670.jpg
Stamp—logo_FIN_STAMP_LOGO_PROFILKEP_edit

Marcsi

Workshop vezető

2015-ben diplomáztam a MOME-n, divattervező szakon. Imádok rajzolni és hímezni. Mivel gyermekként szerettem meg ezeket a tevékenységet, fontosnak tartom a tehetséggondozást. A textillel való munka nem csak a kézügyességet fejleszti, hanem a vizuális és térbeli gondolkodást is más dimenzióba emeli.

Stamp_haziko_03.png

KultúrAktív Egyesület

A KultúrAktív Egyesület pécsi székhelyű közhasznú civil szervezet, akiknek céljuk, hogy a gyermekek és fiatalok érdeklődőbben forduljanak az épített környezet felé, megismerkedjenek a lakóhelyük kulturális, közösségi, természeti és építészeti értékeivel, és lehetőséget kapjanak annak közös alakítására, legyen szó saját szobájuk átrendezéséről vagy akár a település jövőjének meghatározásáról. 

 

“A pályázat keretein belül szeretnénk a veszprémi gyerekekkel közösen olyan ötleteket megvalósítani, amelyek a közösség számára élhetőbbé teszik a várost. A közösségi gondolkodást helyezzük előtérbe és egyik célunk, hogy játékos módszereinkkel lehetőséget teremtsünk a generációk közötti gondolkodásra. Másrészt gyerekeknek szóló programjainkkal szeretnénk megismerni és megmutatni, hogy milyen a gyerekek számára Veszprémben élni, milyen különböző kulturális örökségekkel és hagyományokkal rendelkezik a város, ami reményeink szerint majd a fiatalok kötődését erősíti.”

Veszprém Megyei Honismereti Egyesület

A Veszprém Megyei Honismereti Egyesület elkötelezett a város iránt és olyan diákokból, önkéntesekből és szakemberekből tevődik össze, akik Veszprémhez és még közel 52 Veszprém megyei településhez érzelmileg is kötődnek és érdeklődnek a helytörténet és a saját lakóhelyük iránt. Az egyesület célja, hogy minél inkább támogatni tudják a szociográfiai, helytörténeti és néprajzi kutatómunkát. Az épített környezetre is nagy hangsúlyt fektetnek, valamint arra, hogy honnan eredeztethetőek a gyökereink és a társadalmi és művészeti hagyományokkal foglalkozó közösségek feltáró munkáját is támogatják.

 

“A Levéltárral közösen gondozott sorozat a veszprémi városrészek személyes történeteit dolgozza fel, a házak és a benne lakó családok történetén keresztül. Eddig négy városrész anyaga jelent meg, ami biztosítja a DEMO Egyesületnek, hogy a gyerekek jobban megismerhessék lakókörnyezetüket és bátrabban alakítsák saját képükre és igényeikre tereiket. A workshopokon, táborban résztvevőknek szeretnénk megmutatni, hogy mennyi érdekesség van, amire ők eddig nem figyeltek fel, nem tudnak róla, mert a szülők, nagyszülők nem mesélték el személyes történeteiket, pedig ezek rengeteg értéket és személyes kötődést adnak a környezet megismeréséhez.

Életkori sajátosság, hogy az ember a családja története iránt, csak egy bizonyos időszak után kezd komolyabban érdeklődni. Szeretnénk ezt a kíváncsiságot minél előbb felkelteni, aktív tér- és közösségalakító szándékká formálni.”

art-i-cska.jpeg

Art-i-csókák és a Kökény-kék tehetséggondozó Műhely

Először az Art-i-csókák Tehetséggondozó Műhely indult útjára a felső tagozatos BOTEV-es diákok körében, majd akkora sikert arattak, hogy az alsó tagozatosok között is elindult a Kökény-kék műhely.

Rendkívül tehetséges gyerekekkel dolgoznak együtt a veszprémi Hriszto Botev Általános Iskolában, ők készítik el a dekorációkat, különböző pályázatokat nyernek és igazi élvezettel alkotnak.

 

“Az egyik célom az, hogy minél több gyerkőchöz el tudjunk jutni és ezáltal ők maradjanak itt velünk Veszprémben és itt éljék ki a kreativitásukat. A másik célom, hogy össze tudjuk fogni a rajzot tanító pedagógusokat különböző szakmai fórumok segítségével, ami a STAMP-nek köszönhetően megvalósul.”

PARTNEREINK

Stamp_haziko_01.png

A DEMO Egyesület által életre hívott STAMP - Kulturális korlenyomat gyerekszemmel c. komplex pályázat megvalósításában designerek, kulturális-, művészeti intézmények és közösségek tagjai vesznek részt és valósítják meg a programsorozat egyes elemeit.

A szakmai összefogás a következő szervezeteket tömöríti magába: Művészetek Háza Veszprém, Veszprém Megyei Honismereti Egyesület (VMHE), kultúrAktív Egyesület és több önálló művészeti tevékenységet folytató műhely és alkotóik.

demo1.png
AG__6736.jpg
bottom of page